Mitt i julbaket...

Here I am again.... Precis det här  håller jag på fixar nu!! Snart får vi se resultatet!! =)


Tryffel

ca 25 kulor

Du behöver:
225 g mörk choklad (60-70 % kakaohalt)
1 1/2 dl vispgrädde
25 g rumsvarmt smör
kakao

Så här gör du:
Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädde och häll över chokladen. Låt stå i några minuter utan att röra. Tillsätt smöret i små klickar och blanda försiktigt till en slät kräm. Låt tryffelkrämen svalna i rumstemperatur. Ställ sedan in den i kylen. Rör om ungefär var 15:e minut. Efter ca 40 minuter kommer krämen att stelna snabbt, så rör då om var tredje minut tills den är så pass fast att den går att forma. Doppa en klick av tryffeln i kakao så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Det går även bra att nypa ihop tryffeln till ojämna bollar för en mer handgjord touch. Avsluta med att rulla tryffeln i kakao eller annan valfri garnering. Förvara tryfflarna i kylskåpet, men kom ihåg att ta ut dem en stund innan du ska servera dem.
Förslag på garnering:
* Finhackade nötter. Sila bort det fina pulver som blir när man hackar nötter. Vissa nötter är finast om de skållas och skalas,
t ex pistagenötter.
* Finhackade eller krossade polkagrisar eller hårda kolakarameller. Sila bort "pulvret".
* Finhackad eller riven choklad.
* Kokosflingor.
* Lika delar strösocker och farinsocker.
* Florsocker.


Kommentarer
Postat av: Elisabeth

ÅÅÅHH!!!! Jag vill smaka=))

2007-12-11 @ 13:59:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0